Internationell skola viktig

Bengt Assarsson som är VD för Alstom Sverige, framhåller i en debattartikel i NT avsaknaden av en internationell skola i Norrköping avsedd främst för barn till medarbetare i stora internationellt verksamma företag. Detta är naturligtvis av avgörande betydelse för möjligheterna att rekrytera kompetent arbetskraft från andra länder till  Fjärde Storsradsregionen och därmed för dess utveckling. 

Nu tycker jag dessutom att internationellt inriktad skolutbildning skulle erbjudas alla motiverade skolungdomar och göra dom intresserade av och attraktiva för en allt mer internationell  arbetsmarknad! Här har Fjärde Storstadsregionen en möjlighet att profilera sig som just en storstadsregion med sikte på nya investeringar, etableringar och tillväxt!

3 Svar to “Internationell skola viktig”


  1. 1 Lejla oktober 23, 2008 kl. 1:55 e m

    Ja, frånvaron av internationella skolor i regionen med undervisning på engelska är en fråga som bör lösas helst ”igår” för det skapar stora rekryteringsproblem. Detta är ett problem som måste lyftas fram.
    Med den nya förslaget om arbetskraftsinvandring öppnas möjligheter till att ta hit kvalificerad arbetskraft. Detta dock löser inte problemet. I Sverige har vi förstått att vi behöver arbetskraftsinvandring men tyvärr har vi inte förstått att vi måste attrahera arbetskraft att komma hit. Och få dem att stanna! Internationella skolor med hög kvalité är tror jag en viktig bit i att just attrahera och få människor att stanna i landet.

  2. 2 Gunilla oktober 28, 2008 kl. 9:39 f m

    Detta stöds av resultaten från EU-projektet som undersökt just rörlighet på arbetsmarknaden inom EU. Om du är intresserad av detta läs mitt inlägg: http://handelskammarbloggen.se/2008/10/28/1105/
    Där hittar du även länkar till projektresultatet (det är en pågående process, men första boken har getts ut).


  1. 1 Migrationsministern till Indien « Handelskammarbloggen Trackback vid oktober 29, 2008 kl. 1:27 e m

Lämna en kommentar




Tidigare inlägg

Blog Toplist
web stats